Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Joachim Lauwers nieuwe CEO VanRoey : 'Groeiambities verwezenlijken'

Van Roey

VanRoey, een toonaangevende Managed ICT-provider met expertise in applicaties, cloud-infrastructuur, opslag, netwerken en beveiliging, kondigt vandaag de benoeming aan van Joachim Lauwers als nieuwe Chief Executive Officer (CEO). Joachim Lauwers zal verantwoordelijk zijn voor het realiseren van de groeidoelstellingen van het bedrijf.

 

VanRoey streeft ernaar nieuwe expertise te ontwikkelen, de continue groei voort te zetten en zijn geografische aanwezigheid te versterken door middel van strategische acquisities en de aanwerving van nieuw talent.

Onder leiding van Pat Van Roey is VanRoey op 30 jaar uitgegroeid tot een vooraanstaande ICTdienstverlener in Vlaanderen die alom gekend staat om zijn technische expertise. VanRoey heeft een sterke focus op ontzorging van organisaties op het gebied van ICT-behoeften en biedt een breed aanbod managed services.

Om de gemiddelde jaarlijkse groei van 10% nog te versnellen heeft het bedrijf in 2022 een strategische investering van Fortino Capital aangetrokken. VanRoey is actief vanuit het innovatieve Kempus gebouw in Turnhout, en heeft daarnaast ook vestigingen in Geel, Antwerpen en Mechelen, en versterkte recent zijn aanwezig in Limburg door het toevoegen van een kantoor in Houthalen-Helchteren. Deze uitbreiding is onderdeel van VanRoey’s strategie, om de komende jaren sterk te groeien door het vergroten van het klantenportfolio en het maken van gerichte acquisities.

 

Recente studies tonen aan dat de ICT-noden van bedrijven hoog zijn en dat CIO’s in 2024-2025 meer zullen investeren in security, automatisering, AI en kostenbesparende oplossingen.

Om in te spelen op deze ontwikkelingen en de verdere groei te bestendigen, heeft VanRoey Joachim Lauwers aangesteld als nieuwe CEO van het bedrijf. Hij brengt uitgebreide ervaring in strategisch en commercieel leiderschap mee uit zijn rol als Managing Director Belgium bij cloudcommunicatiebedrijf Dstny, waar hij de snelle groei op de Belgische markt mee heeft gerealiseerd.

“Ik kijk ernaar uit om VanRoey samen met het team verder uit te bouwen en de groeiambities waar te maken. Met de hulp van onze experts die samen met de klanten structurele oplossingen ontwikkelen, ontzorgt VanRoey reeds meer dan 2000 organisaties in de publieke en private sector. We willen nu inspelen op de verhoogde marktvraag en onze diensten versterken om onze marktpositie verder uit te breiden en onze klanten nog beter van dienst te zijn,” zegt Joachim Lauwers, CEO van VanRoey.

 

“Het bedrijf is klaar voor de volgende stap. Dit is het moment om te investeren in extra expertise en geografische expansie.”

"Na 30 jaar leiding te hebben gegeven aan dit geweldige en toonaangevende ICT bedrijf, is het tijd om de fakkel door te geven. Ik ben trots het topteam dat er staat en kijk ernaar uit de rol van voorzitter van de Raad van Bestuur op me te nemen om zo VanRoey in die hoedanigheid te blijven dienen. Met Joachim Lauwers als nieuwe CEO aan het roer, ben ik ervan overtuigd dat we in uitstekende handen zijn. Zijn ongeëvenaarde expertise en indrukwekkende staat van dienst maken hem de perfecte persoon om ons bedrijf naar nieuwe hoogten te leiden,” aldus Pat Van Roey, Voorzitter van de Raad van Bestuur van VanRoey.

Door strategische partnerschappen aan te gaan en lokale expertise te benutten, zal VanRoey haar diensten nog toegankelijker maken voor een breder scala aan klanten. Het bedrijf is vastbesloten haar positie in de ICT-sector verder te consolideren en haar groeiambities waar te maken.

Bovenop de huidige 220 werknemers, is VanRoey daarom actief op zoek naar 35 nieuwe werknemers om de uitbreidingsplannen te ondersteunen.

 

Over VanRoey.be

VanRoey, opgericht in 1993, is een ICT-dienstverlener met hoofdkantoor in Turnhout en kantoren in Geel, Antwerpen, Mechelen en Houthalen-Helchteren om dichtbij zijn klanten te staan. De expertise van het bedrijf omvat (cloud)infrastructuur, netwerken, en security. De focus ligt op de volledige ontzorging (Managed Services), alsook op de beveiliging van klantomgevingen als Fortinet Expert Partner. VanRoey bedient +2000 klanten in de publieke en private sector. In de 30 jaar van leiderschap onder Pat Van Roey werd de degelijkheid van VanRoey bevestigd door de talrijke awards die het bedrijf in de wacht sleepte, zoals: MS Partner of the Year, Trends Gazellen 2024 (categorie grote ondernemingen) – Hoogst scorende ICT-bedrijf 2023, Voka Finalist Prijs Duurzaam Ondernemen & SDG Pioneer 2024, HP Workstation Partner Award 2024, DataNews Award ICT Services SMB 2024, en dergelijke. Meer informatie vind je op www.vanroey.be

Van Roey

Deel dit artikel